הממונה על שוק ההון נדרש לעדכן את בג"ץ עד מחר בנוגע לצעדים רגולטוריים שיביאו את חברות הביטוח לקחת על עצמן את הביטוח הסיעודי של קופת חולים כללית, לאחר שנסוגה חברת מנורה מבטחים מהמגעים. צעדים אלה צפויים להשפיע על תנאי הביטוח, ולגרום להקשחת הקריטריונים לזכאות לקצבאות סיעוד
הדיון התקיים במסגרת עתירה של קופת חולים כללית לבג"ץ, שביקשה למצוא פתרון למשבר הביטוח הסיעודי עבור 2.6 מיליון מבוטחיה. לאחר שחברת הביטוח מנורה מבטחים ביטלה את המגעים עם כללית, החברה הגישה הצעה לביטוח סיעודי עם תנאים מסחריים ורגולטוריים, אך לא מצאה שותפה למהלך. בינתיים, אם לא יימצא פתרון, יעמוד בפני המבוטחים סיכון של ירידה חדה בקצבאות הסיעוד בעקבות ירידת הכספים בקופת הביטוח של כללית.
המשבר נגרם בעיקר בשל העלות הגבוהה של הביטוח הסיעודי, שנפלה על חברות הביטוח בעקבות שינויים רגולטוריים שהובילו לעלייה משמעותית בתביעות הסיעוד, וכן הזדקנות האוכלוסייה. שופטי בג"ץ הביעו דאגה ממצב זה ומקווים כי יימצא פתרון שיאפשר המשך כיסוי סיעודי למבוטחים.
על מי מידע בשוק הביטוח, בינואר 2025 יפוג החוזה של "חברת הביטוח הראל" עם "קופת החולים כללית" לביטוח סיעודי, וללא חברת ביטוח שתחליף אותה, הראל תיאלץ לנהל את הקרן במתכונת של 'חיסול עצמי' – ללא הצטרפות מבוטחים חדשים, עם צמצום תשלומים ואי-ביטחון למבוטחים הקיימים.
חשוב לציין, המשבר הנוכחי מתייחס אך ורק לביטוח הסיעודי הקבוצתי של קופת חולים כללית, ולא לביטוח הסיעודי הפרטי שנרכש עבור לקוחות המרכז הישראלי לחיסכון באופן ישיר דרך חברות הביטוח. כלומר, המבוטחים בביטוח סיעודי קבוצתי עלולים להיתקל בקשיים בהמשך קבלת השירותים, בעוד שמבוטחי הביטוח הפרטי לא צפויים להיפגע מהמהלכים הרגולטוריים והעסקיים הקשורים להסכמים עם קופות החולים.