העברה בין דורית: חשוב יותר ממה שחשבתם!

פורסם:

כשאתם בוחרים במכשירי חיסכון או השקעה לעתיד שלכם, ישנו נושא קריטי שלעיתים לא מקבל את תשומת הלב הראויה – העברה בין דורית. זהו אחד הגורמים שיכולים לעצב את העתיד הכלכלי של הדורות הבאים, אבל איך תדאגו שההון שלכם יעבור בצורה חכמה לדור שיבוא אחריכם? איך תוכלו לוודא שהכסף שאתם מייצרים לא "יתפוגג" אלא ימשיך להעניק ערך לדורות הבאים? המשך הכתבה יגלה לכם את כל הסודות והדרכים להבטיח את עתידכם הכלכלי, וגם את עתידם של אלו שיבואו אחריכם.

העברה בין דורית מתייחסת למצבי קיצון שלא תמיד נעים לנו לעסוק בהן: מוות או מה שיקרה אחריו, אך יחד עם זאת חשוב להדגיש כי תכנון נכון של העברה בין דורית יעניק לכם ולבני משפחתכם המון שקט נפשי, יותיר למוטבים שלכם יותר כסף בכיס והכי חשוב יוכל לתת עתיד טוב לילדיכם ולבני משפחותיכם.

החלטתם להשקיע סכום כסף משמעותי שעמלתם וחסכתם עליו לאורך השנים, ובחרתם את הגוף המנהל, אך חשוב לזכור שלפני שאתם ממשיכים, יש כמה נושאים חשובים שצריך לקחת בחשבון. אחד מהם הוא המיסוי על המכשיר הפיננסי שבו אתם חוסכים, שכן מדובר בהיבט שיכול להשפיע משמעותית על הרווחים בעתיד. בנוסף, כדאי לוודא כי ציינתם במפורש מי יהיו המוטבים במקרה של חלילה פטירה, כדי להבטיח שהכספים יעברו בצורה מסודרת כפי שאתם רוצים. כך תוכלו להיות רגועים שגם בעתיד, כשהכספים יגדלו, לא תצטרכו לחלוק את הרווחים עם המדינה יותר ממה שצריך.

למה חשוב לעדכן מוטבים בתוכניות החיסכון שלכם?

ראשית, חשוב להבין שהעדכון של המוטבים הוא לא חובה, אלא זכות שלכם כיחידים לקבוע מי יקבל את הנכסים הפנסיוניים והפיננסיים שלכם במקרה של פטירה. זו הזדמנות להבטיח שהכספים יועברו בדיוק לאנשים שאתם רוצים, בצורה מסודרת ובלי בעיות בירוקרטיות.

בדרך כלל, המוטבים נקבעים כאשר פותחים את תוכנית החיסכון, וניתן לעדכן אותם בכל זמן שתרצו, כל עוד ממלאים טופס מתאים – כדאי לעשות זאת יחד עם יועץ מקצועי. חשוב להימנע מלציין הגדרות כלליות כמו "היורשים החוקיים" או "אישתי", כי אלו עשויות להוביל לפרשנויות שונות, דבר שעלול לגרום לעיכובים משפטיים והוצאות מיותרות. תהליך כזה יכול ליצור עוגמת נפש למשפחה ולהוביל להליכים משפטיים ארוכים. אם לא מיניתם מוטבים, הכספים יועברו על פי צו ירושה או צו קיום צוואה, דבר שעשוי להאריך את התהליך.

*יש לשים לב כי חלוקת הכספים יכולה להיות לפי חלקים או לפי אחוזים אך שווה ל 100%.

מהן האפשרויות העומדות בפני המוטבים והיורשים כשמדובר במשיכת כספים בהעברה בין דורית?

קופת גמל להשקעה – ניתן למשוך את הכספים בצורה הונית עם מס רווחי הון של 25% או לחילופין ניתן להעביר את כספי קופת גמל להשקעה על שמות המוטבים ללא אירע מס כאשר ההטבה הינה במידה ותמשכו את הכספים בצורה קצבתית תהנו מפטור ממס רווחי הון.

קופת גמל – במקרה של קופת גמל בהעברה בין דורית כספי קופ"ג במשיכה חד פעמית הכספים יהיו פטורים במלואם ממס רווחי הון, במידה והמוטבים יעבירו את הכספים על שמכם ובעתיד ירצו למשוך אותם בצורה הונית, יאלצו לשלם מס רווחי הון בגובה 25%, במידה ותמשכו את הכספים בצורה קצבתית תהנו מפטור ממס רווחי הון.

קופת גמל לפי תיקון 190 – במקרה של כספים שמקורם הינו לפי תיקון 190 יש לשים לב כי במקרה והחוסך הלך לעולמו לפני גיל 75 הכספים יהיו פטורים ממס רווחי הון, אך במידה והחוסך הלך לעולמו אחרי גיל 75 הכספים יהיו חייבים במס רווחי הון בגובה 15% נומינלי. במקרה של העברה בין דורית ומשיכת הכספים בצורה קצבתית ייהנו המוטבים מפטור מלא ממס רווחי הון.

קרן השתלמות – בקרן השתלמות יש "לקונה" בחוק, כלומר ישנם חוקים שיכולים לבלבל כשמדובר בניהול הקרן והמסים שלה. לכן, מומלץ להתייעץ עם איש מקצוע שיכול להסביר איך כדאי לפעול ולהימנע מטעויות. נכון לעכשיו, לא ניתן לבצע שינויים בחשבון קרן ההשתלמות, מלבד משיכה של כספים ישירות לחשבון העו"ש שלכם.

קרן פנסיה – קרן פנסיה הינו מכשיר חסכון ארוך טווח שמטרתו להגן עליכם במקרה של אובדן כושר עבודה ומעניק כיסוי במקרה פטירה לשארים שלכם ומעניקה לכם תשלום קצבה בהגיעכם לגיל פרישה.

שארים הינם בן/בת זוג בצורת קצבה לכל ימי חייהם ולילדים עד גיל 21. על פי תקנות מס הכנסה, תשלום קצבה לשאירים מקרן פנסיה או פוליסת ביטוח מנהלים חייבת במס.

פוליסת חסכון פיננסית – פוליסת חסכון בחברת ביטוח הינו מכשיר חסכון המהווה אלטרנטיבת השקעה עבור הכספים הפרטיים שלנו, גם במקרה זה חשוב מאוד למנות מוטבים בצורה מסודרת עם פתיחת החשבון. במידה ולא מונו מוטבים, במקרה פטירה המוטבים יהיו יורשיו החוקיים של הנפטר. מס רווחי הון מתבצע אך ורק ביום פדיון הכספים ויעמוד בגובה 25%.

בואו לקבל הצעה מאיתנו - ללא עלות וללא התחייבות!

העברה בין דורית: עושים סדר בהעברת החסכונות לדור הבא!

העברת ההון לדור הבא היא החלטה משמעותית שיכולה להשפיע על עתיד המשפחה כולה. חשוב מאוד לעשות את הצעד הזה בצורה חכמה ומסודרת, כדי שהכספים שאתם צוברים יעברו בצורה חלקה ונכונה למי שאתם אוהבים. בין אם מדובר בכספי חיסכון, פנסיה או השקעות – תכנון נכון יכול למנוע בעיות עתידיות, לחסוך לכם כסף ולוודא שהכספים לא יתפוגגו בבירוקרטיה או מיסים מיותרים. אל תחכו לרגע האחרון – אנחנו כאן כדי לעזור לכם לעשות סדר ולוודא שההעברה בין דורית תתבצע בצורה הטובה ביותר עבורכם ועבור הדור הבא.

האמור במאמר אינו מהווה ייעוץ פנסיוני ו/או שיווק פנסיוני המתחשב בנתונים ובצרכים של כל אדם ואין באמור משום הבטחת תשואה או רווח. אין לראות במאמר זה ובמידע ו/או הניתוח הכלולים בו הצעה או ייעוץ לרכישה ו/או מכירה ו/או החזקה של ניירות ערך ו/או נכסים פיננסים ו/או השקעת כספים בפיקדונות כלשהם או המלצה להשקעה באפיקים ספציפיים כלשהם. האמור לעיל אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע זה או אחר. המידע האמור במאמר לעיל הינו נכון למועד פרסומו ועשוי להשתנות מעת לעת.

שי לאופולד 050-3026750

מנכ"ל אר אנד די סוכנות לביטוח פנסיוני (2014) בע"מ מקבוצת המרכז הישראלי לחיסכון. בעל BA בכלכלה ומימון של המכללה למנהל ורישיון מטעם הממונה על שוק ההון הביטוח והחיסכון של משרד האוצר. במסגרת לימודי הכלכלה נחשף לתחום הביטוח והפיננסים, והבין מהר מאוד שזה התחום בו הוא רוצה לעסוק בחייו. בעשור האחרון עוסק בניתוח תיקי ביטוח ופיננסים, מה שאפשר לו להיחשף ולהכיר את קשת המוצרים והכלים בעולם הביטוח והפיננסים בפרטי פרטים. "עבורי לטפל למשפחה בתיק הביטוח והפיננסים הוא שליחות, ייעוד ולא רק עבודה".

השאר/י פרטים לקבלת הצעה לחיסכון פנסיוני

השאר/י פרטים ונציגנו יחזור אליך בהקדם

תפריט נגישות